מידע כללי | תוכנית עמיתים | "דברים כלשונם" | טופס הרשמה | צור קשר |

מבט על: בוגרי 'עתיד'

בגיליון זה אנו מציגים את עבודתם של שלשה בוגרים של תוכנית העמיתים ב'עתיד'.

עדינה לובר הוכרה על ידי הלשכה כעורכת דין לפני ששינתה כיוון בחייה המקצועיים והפכה למורה.
"כמורה בשנתה הראשונה ומחנכת כיתה ט' באולפנת אמית נוגה בבית שמש, האחריות שלי לתפעול כיתה של 23 תלמידות מאתגרת ביותר. אני מוצאת שהמשימות היומיומיות של הכנת מערכי שעור לשעורי תלמוד, משנה ובית המדרש שלי; טיפול בצרכים האישים של תלמידות ונוכחות בפגישות צורכות הרבה מהאנרגיה שלי ואינן מאפשרות לי להשקיע את הזמן שהייתי רוצה בחשיבה על ההוראה שלי ועל הקשר בין מה שאני עושה והמטרות הגדולות יותר של החינוך הדתי. אני אסירת תודה על הזמן והמקום שניתן לי כדי לחשוב על נושאים חיוניים אלו כאשר הייתי עמיתה ב'עתיד'. המיומנויות והגישות שרכשתי השפיעו על הדרך בה אני רואה את תפקידי כמחנכת. הפרויקט המחקרי עליו עבדתי במסגרת שנותיי ב'עתיד' התמקד ב 'מידות' וחינוך לאופי (במיוחד עבור נשים צעירות, כאותן שאני מלמדת כיום) כמו גם בדרך בה הנהלת בית הספר פועלת כדי להטמיע חזון ומטרות בתוך העבודה הקשה של החינוך. עבודה זו כמו גם היחסים שיצרתי עם העמיתים האחרים ועם המנחים שלי, ממשיכים לחסוך ממני תסכול רב ואי הבנות אשר הייתי עלולה לחוות כמורה חדשה בבית ספר חדש ומתפתח."

משה (קינלי) טור-פז הוא חבר הנהלה ומורה בבית הספר הירושלמי, פלך ויו"ר תנועת נאמני תורה ועבודה.
"המיזוג של תורה ועבודה היה תמיד מהנחות היסוד של התנועה הדתית לאומית, בהאמינה כי ערכי היהדות יוכלו לספק בסיס ליסוד חברה מודרנית בארץ ישראל. בהתבסס על חזון זה של שילוב אזרחים שומרי מצוות בכל תחומי החיים במדינה היהודית. המחויבות האישית שלי למטרות אלו הובילה אותי, לאחרונה, לקבל על עצמי את הנהגת 'נאמני תורה ועבודה', תנועה א-פוליטית שנוסדה לפני יותר מעשרים וחמש שנה. וזאת בנוסף לתפקידיי בבית הספר ובכיתה. האוריינטציה של הארגון שלנו היא חברתית ואידיאולוגית. חברינו מתמקדים בשאלות של קיום מצוות והמודרנה; על זהות יהודית במדינה מודרנית. ובנושאים נוספים ההכרחיים להתנהלותה הפנימית של החברה הישראלית. דרך מחלקת הפרסומים שלנו,(אשר מוציאה לאור את הרבעון שלנו, דעות) אני עורך את הספר "התמודדויות אמוניות עם בקורת המקרא" שיכיל מאמרים בנושא ,ביניהם אף העבודה שכתבתי כעמית ב'עתיד'."

מישל ברקוביץ לימדה במסגרות מגוונות החל מגן הילדים ועד לבית הספר התיכון לפני שיסדה חברה לתכנון חינוכי.
כמדריכה לתכנון חינוכי אני שמה את הדגש על סיוע לילדים והוריהם בחיפוש אחר בית הספר המתאים להם. החלטה זו יכולה להיות מסובכת עבור כל משפחה. אולם היא קשה שבעתיים עבור משפחות של עולים חדשים המגיעים ארצה עם ילדים בגילאי העשרה. מערכת החינוך הישראלית היא מורכבת ושונה בדרכים משמעותיות רבות ממה שרבים מן העולים היו רגילים אליו בצפון אמריקה או במקומות אחרים. במסגרת שנותיי ב'עתיד' חקרתי כמה מהבעיות העומדות בפני נוער אמריקאי בישראל. התוכנית שלי צמח כתגובה לצרכים אלו. עד כה ארגנתי ירידי לימודים בבית שמש ובירושלים, פרסמתי מדריכים המסייעים למשפחות בחיפוש אחר מסגרות חינוכיות, הרצאתי על מבוכת מבחני הבגרות והתעודות הניתנות והמשכתי לספק שרות תכנון פרטי. בין הנושאים איתם אני מוצאת את עצמי מתמודדת רבות הוא התהליך הרגשי של המעבר של אותם צעירים. אני מציידת את ההורים בהצעות כיצד להקל על ילדיהם בשלבי מעבר יעוץ לבני הנוער כאשר נושאים מאתגרים עולים בבית הספר.

עברית

Copyright © 2000-2010 ATID. All rights reserved.